Сряда,

Кутев се извини на медсестрите

От: СТАНДАРТ -
271
Кутев се извини на медсестрите
A
A
A

След МВР-шефа Бойко Рашков, който се разкая за думите си към журналистите от бТВ, и говорителят на служебния кабинет Антон Кутев пристъпи към извинения. Той ги поднесе на медсестрите, които се обидиха от негови думи в ефир.

Коментирайки болничните и отпуските на шефовете на спесцлужби, Кутев заяви, че "да се криеш в болнични подхожда на медсестри, а не на мъжки момчета".

„Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) изразява възмущението си от изказването на говорителя на служебното правителство г-н Антон Кутев по повод ползващите неплатен отпуск висши кадри в системата на МВР, в което беше направено неуместно сравнение с медицинските сестри. Категорично не сме съгласни с внушението, че медицинските сестри са готови да пренебрегнат изключително важната си и отговорна грижа за пациентите под заплаха от предполагаеми санкции“, заяви в специална позиция съсловието на медицинските сестри. И поиска официално извинение.

Няколко часа по-късно Кутев се извини на медицинските сестри.

Езикът ми е малко по-остър и искрено уважавам не само медицинските сестри и лекарите, но и всеки български гражданин, който съвестно си върши работата. Извинявам се искрено, ако някой се е почувствал засегнат, заяви Кутев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички