Кунева: Следващите избори за Европейски параламент ще са решаващи

Кунева: Следващите избори за Европейски параламент ще са решаващи | StandartNews.com

София. Следващите избори за Европейски парламент ще са решаващи за Европа. Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева в студиото на предаването "120 минути". "Евроскептците са много, а в редица европейски страни, като Германия например, се надигат ксенофобски настроения. Смисълът на евроизборите е присъствието ни в Европейски парламент да е полезно за България. Нашата битка е да допринесем за европарламент, полезен за всички", обясни тя.

На запитване дали не е нужен Бойко Борисов на Реформаторския блок, Кунева отговори, че всеки може да се бори за приза реформатор на годината.
"Всеки, който иска да се бори за тази награда, е свободен да го направи. Но нашата цел е да направим реформаторското мнозинство, включително за промяна на конституцията и нека не остава съмнение във вас - единствената възможна коалиция е на партиите от Блока", допълни още Кунева.

"Ще се борим за всеки глас като не забравяме уроците от миналите избори. Помня как беше водена борбата срещу мен и не съм го забравила", допълни още тя. Блокът публично вече обяви целите си си – оставка на това правителство, разпускане на Народното събрание, нови избори, промени в Изборния кодекс и изчистване
на медийната среда, допълни Кунева.

Няма противоречия в Реформаторския блок, категорична бе тя. "Блокът се опитва да даде изход и път не само за партиите в състава му, но и за цялото общество. Аз знам колко е трудно да се преговаря – понякога по-бавно се напредва, но пък резултатите са по-стабилни", допълни тя и увери, че Реформаторският блок ще се развива и на местно, и на национално ниво.

Реформаторите искат подкрепа от
протестиращите граждани, защото разпознават важността и спешността на проблемите. Ако управляващите имаха повече чувствителност, България вече щеше да е излязла от кризата, каза лидерът на „Движение България
на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай