Кунева: Няма да бъда правосъден министър

Кунева: Няма да бъда правосъден министър | StandartNews.com

„Няма да бъда министър на правосъдието". Това заяви пред бТВ лидерът на Движение България за гражданите и вицепремиер Меглена Кунева. И изтъкна, че човекът, който ще заеме този важен пост трябва да е равно отдалечен от партиите.

Новият правосъден министър ще бъде определен от премиера Бойко Борисов, припомни Кунева. "Да вещаем как ще излиза ДСБ от РБ е силно надценен. Нека видим какво ще решат. Досега не е даден такъв знак. Това, което аз мога да направя и, което трябва да бъде направено, е да се градят мостове. За участие на РБ в управлението ДБГ предлага отново да се обсъди с ГЕРБ програмата и да се преразгледа тя. ГЕРБ трябва отново да направят събиране на двете ПГ, събиране на Съвета за растеж и да се говори по тези проблеми", коментира още тя и подкрепи министъра в оставка Христо Иванов.

„Министър Иванов бе сред симпатичните ми приятели. Той по същество направи каквото можа", добави тя.

На въпрос дали би подала оставка, ако не минат предлаганите от нея идеи за закона за борба с корупцията, Кунева обясни, че премиерът Борисов е положил подпис под него и би трябвало той да съумее да убеди депутатите да подкрепят закона. Ако те не бъдат одобрени „аз ще обясня точно какво от моите предложения е подкрепено и кое – не", каза вицепремиерът.

Аз не съм чула за щастие до този момент някой от нашата партия да е казал, че напуска коалицията, каза Кунева. И изтъкна, че до момента в Реформаторския блок има само един лидер, който се оттегля. „Имаме четирима министри и вицепремиер в мое лице. Те са съгласувани в Реформаторския блок. Тезата, че ние можем да надскочим тези 23-ма души, които сме в парламента, не може да е реалистична", коментира още лидерът на ДБГ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай