Вторник,

Кулеба нахрани властта: Искате да умрем защитени!

От: СТАНДАРТ -
526
Кулеба нахрани властта: Искате да умрем защитени!
A
A
A

Украинският външен министър Дмитро Кулеба нахрани властта, защото не е предоставила на Украйна поисканата военна помощ. Той дори настъпи и президента Румен Радев, който по-рано днес заяви, че България трябва да предостави средства за индивидуална защита - бронежилетки, каски и други пакети за индивидуални защити.

ВИЖ ОЩЕ: Кулеба настъпи министрите ни. Недоволен

"За двата дни, в който съм в България, чух два аргумента защо не трябва да се оказва военна помощ на Украйна. Първият, е че трябва да помагаме на мира, а не на войната и вторият е, че руснаците, украинците и българите са братя и не трябва да се взима страна по този въпрос. Отговорът на първата теза е, че за да помогнем на мира, ние трябва да помогнем на Украйна, защото, ако я няма тази помощ, Русия ще извърши повече убийства и ще разруши повече домове", каза Кулеба, след като участва в откриването на фотоизложба, посветена на Украйна в Народното събрание.

По отношение на тезата за братските народи, Кулеба каза: "Как може да се смятаме за братя, когато стават такива убийства. Как може да смятаме за брат този, който дори в навечерието на Великден продължава да убива и разрушава".

Скъпи българи, не може през цялото време да сме по средата, идва време, когато трябва да вземем страна - страната на истината, посочи още външният министър на Украйна.

Попитан дали е получил отговор каква помощ ще окаже България на Украйна, той отговори: "Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен отговор на този въпрос". Той каза, че ще чака колкото е нужно, докато получи отговор и че за всеки ден, в който не се оказва помощ на Украйна, повече войници биват убивани, повече мирни граждани ще бъдат убити, повече домове ще бъдат разрушени.

Кулеба призова политиците, които разсъждават над този въпрос от своите удобни офиси, да помислят за това какво става в момента в Украйна, как хората загиват и да вземат правилното решение.

Попитан какво мисли за каските и бронежилетки, които президентът Радев спомена, че България трябва да предостави на Украйна, Кулеба каза, че те разбира се, са нужни по време на война, но страната им се нуждае от оръжия и добави, че по този начин разбира, че "вие искате да умрем защитени".

Войната винаги показва цялата истина, тогава виждате истинския живот и колко струва. Тези снимки са само една капка от всичките страдания, болката, но и куража и смелостта на нашия народ. Това е една капка в един огромен океан, но винаги трябва да оставаме верни на себе си, коментира външният министър на Украйна.

"Няма да повярвате колко пъти от началото на войната съм чувал рационални обяснения и аргументи защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора са много емоционални, но проблемът е, че те не са искрени и си играят с нас. Тези които искат да помогнат, винаги намират начин да го направят. Тези които обявяват, че стоят зад определени принципи, трябва да помогнат сега на Украйна.

Всеки, който намира причини да не помогне, да не изрази своята позиция, той всъщност подкрепя агресора. Тези аргументи могат да изглеждат изключително рационални, но по време на война всеки човек трябва да бъде на страната на жертвите, а не на агресора", посочи Кулеба.

Надявам се, че тези снимки, ще помогнат на някои политици в българското правителство да вземат правилните решения.

Най-добрият начин да спрем войната сега е да подкрепим Украйна, а не да останем неутрални, заключи Кулеба.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички