КТ „Подкрепа” с похвала за Сачева

НПО бизнесът, който се развива не само у нас, премина разумната граница, каза Димитър Манолов

КТ „Подкрепа” с похвала за Сачева | StandartNews.com
  • НПО бизнесът, който се развива не само у нас,  премина разумната граница, каза Димитър Манолов

"Бисер Петков е академичен човек и политическите игри не са му в натюрела. Новият социален министър Деница Сачева е компетентен човек, който има много познания, била е в Министерство на труда, след това здравеопазването и образованието. Има широк обсег от теми”. Така в студиото на предаването "Офанзива с Любо Огнянов" на Канал 3 президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов характеризира новия социален министър Деница Сачева, подчертавайки, че я познава отдавна. Манолов я защити от нападките, че защитава джендърската идеология.  Нямам впечатлението, че и е присъща джендър идеологията, както се твърди напоследък, заради анкетите, които бяха пуснати в училищата, категоричен бе  Манолов.

Според него Бисер Петков бил на дулото на топа още от миналата година, при скандалите които се разиграха с майките на деца с увреждания. "Насъбраха се няколко теми за отстраняването му. Смятам, че има няколко неща за които не е чак толкова виновен, например изплащането на пенсиите, но не съм сигурен че има конкретно нещо, за което го отстраниха", допълни той.

"Законът за социалните услуги има твърде много пороци, особено свързаните с хората с увреждания, отнемането на децата, както и с НПО-тата. Този НПО бизнес, който се развива не само у нас е преминал разумната граница. Вие знаете ли НПО, което да не се издържа с други пари, които не са правителстветни", каза  Димитър Манолов. И подчерта, че на това трябва да се сложи край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай