Краят на сглобката? Борисов отсече

Лидерът на ГЕРБ с ясна позиция

Краят на сглобката? Борисов отсече | StandartNews.com

Драматичното заседание на ГЕРБ във Велико Търново продължава!

"Уважаеми некоалиционни партньори от некоалицията, крайно време е да напуснете тея светове, които обитавате, и да се върнете тук при нас", отсече Томислав Дончев.

"Няколко дни се занимаваме с тази тема. Всички кметове на ГЕРБ сутринта дадоха своите проекти, казаха своите болки и надежди, оплакаха се от репресиите.

Като начало аз смятам, че не трябва повече да ни наричате "сглобка". Не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума нищо рационално и нищо добро за хората", отсече пък Борисов.

Вчера си дадох сметка, че тази (бел. от ред. - дума) "евроатлантаизъм", станала трудна за преглъщане дума, ако днес не кажем "Тръгваме си", стои това, защото днес светът е толкова сложен.

Единственото добро на това управление към днешна дата е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, заради което сме в това правителство. Всичко останало е в противовес на нас.

Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ!", каза лидерът на партията.

"Ние сме партия, която на глас е изричала, забележете - преди избори: "Няма да вдигаме пенсиите". Сега какво се случва - представя ни един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут.

Аз с ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло. Няма природа, няма нищо. С по 1-2 места, а природата се превръща в стъкло... навсякъде. 

"Спокоен съм, че бюджет в парламента може да се приеме и без ГЕРБ. Показва го сглобката на места. А такива като Борис Бонев ми дават прекрасното основание да им кажа - там, където ходите да се молите в тая църква - там си правете бюджета.

Няма ли написано и гарантирано в бюджета това, което иска ГЕРБ, няма да се подадем повече. Иди при Цеков, той при Василев и т.н.

Няма да носим повече отговорност с тях за безобразията, които правят. Заради това и казах - не ни наричайте вече сглобка!", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Две неща могат да изкарат ГЕРБ от... от някаквото, това съвместно управление. Това е бюджетът и второто е корупцията.

Мисля, че има висша степен на корупция в последните две години. Ами в момента министър от това правителство ходи с охрана и се пази от своите, заради натиск за стотици милиони за обществени поръчки.

А те ни дават оценка на нас. Има два пъти по-малко гласове от нас на тези избори, а още си мислят, че имат правото да ни управляват", каза Борисов и допълни:

"Трите дами, които преговарят с ПП-ДБ, да им съобщят нашите решение и в зависимост от тяхната реакция ние сме готови на всякакви варианти".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай