Бомба от Вежди Рашидов! Взе най-важното решение в живота си

Вестта идва минути преди обявения час за протест с искане за оставката на Вежди Рашидов

Бомба от Вежди Рашидов! Взе най-важното решение в живота си | StandartNews.com

Заради създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-то Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката. Това заяви днес Вежди Рашидов, цитиран от личната му пиарка Радка Петрова, предаде Пик.

Вестта идва минути преди обявения час за протест с искане за оставката на Вежди Рашидов като депутат. Той трябваше да започне в 10 часа пред сградата на Народно събрание, където няма никого, тъй като депутатите са във ваканция.

Искания скулпторът да се оттегли от парламента се появиха от някои неправителствени организации, ден след като той произнесе нецензурни думи към жертвите на сексуално насилие. По време на извънредното заседание, на което парламентът се събра, за да затегне наказанията за домашно насилие, депутатът заяви: „Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна.“

В този момент Вежди Рашидов не е очаквал, че микрофоните са включени, тъй като разговорът тече по време на почивката на депутатите. Той подаде вече оставка като председател на Комисията по културата и медиите, както и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай