Красимира Медарова се оттегля като министър за изборите

Красимира Медарова се оттегля като министър за изборите | StandartNews.com

София. Министърът, отговорен за подготовката на изборите, Красимира Медарова е отправила молба до президента Росен Плевнелиев да бъде спряна процедурата по нейното назначаване.

Това съобщава самата тя в писмо до медиите.

В петък държавният глава определи именно Медарова за поста, вследствие на което възникна вълна от гражданско недоволство.

Веднага след назначението на Медарова и почти всички партии призоваха за нейното отстраняване.

Утре тя ще оттегли и молбата си към Висшия съдебен съвет за освобождаването й като съдия. Причината за оттеглянето, посочена от Медарова, е публичният отзвук, който е възможно да доведе до негативи за служебното правителство.

"Приех тази покана, защото съм научена да уважавам институциите и законите и истински вярвам, че когато Президентът на твоята държава, те номинира за каквато и да е дейност в полза на същата тази държава, просто няма място за отказ. В същото време обаче публичният отзвук, който наблюдавам през последните два дни ме убеди, че заемането на поста е възможно да донесе негативи на служебното правителство и най-вече да хвърли съмнение върху честността на предстоящите парламентарни избори. По тази причина незабавно се обърнах към Президента с молба да бъде спряна процедурата по моето назначение в служебното правителство, а още в понеделник ще оттегля молбата си към ВСС за освобождаването ми като съдия", се казва в писмото.

Красимира Медарова в момента е съдия в Софийския апелативен съд. Преди това беше председател на ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай