Красимира Анастасова: ГЕРБ подготви първия качествен закон за образованието

Красимира Анастасова: ГЕРБ подготви първия качествен закон за образованието | StandartNews.com

Аксаково. Партия ГЕРБ за първи път проектира закон, в който се съдържат норми, които реално дават шанс за промяна в образованието. Това обяви Красимира Анастасова, кандидат-депутат от ГЕРБ – Варна, по време на дискусия, посветена на ресурсната подкрепа на децата със специални образователни потребности и децата с тежки увреждания. Тя се проведе в Общинския детски комплекс в Аксаково.

Ресурсната подкрепа трябва да бъде предоставена там, където е детето и ученика, заяви Анастасова. Според нея родителите трябва да получат възможността да бъдат пълноправни участници в училищната общност, включително и по отношение на изразходването на държавните средства, предназначени за децата.

Участниците в срещата заявиха, че по време на управлението на партия ГЕРБ са създадени възможности за откриване на неограничен брой центрове, предоставящи специална подкрепа за децата с различни увреждания. Така към всяка детска градина или училище може да функционират такива ресурсни бази, създавани от учебните заведения, заедно с родителите и общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай