Костадинов: Желязков получи възмездие

Доволен съм от оставката, каза лидерът на Възраждане

Костадинов: Желязков получи възмездие | StandartNews.com

"Доволен съм от оставката на Росен Желязков, защото ние първи я поискахме. Показахме, че който нарушава правилника на Народното събрание, получава възмездие и оценка за тоталитарното управление в парламента. Първото нещо, което направи Желязков е, че веднага уволни секретаря на НС. Много пъти сме искали оставката му, но не получавахме подкрепа". Това заяви пред БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Попитахме Желязков защо не е внесена точката за вота на недоверие срещу правителството. Той ни обясни, че не било конституционна процедурата. Желязков няма как да знае това, а само съдът може да го каже. Станахме свидетели на политическо лицемерие от страна на ПП-ДБ, които бяха на страната на бившия председател на парламента за вота на недоверие, а вчера говореха как системно нарушавал правилника на парламента.

Конституционният съд е поръчков. Той не се е изказал по нашата жалба, подкрепена и от президента, за конституционните промени, по които ще се правят изборите през юни. Трябваше да имаме нов служебен кабинет, който да бъде оглавен от някои от останалите в списъка, който гласуваха с промените на конституцията. Най-голямата отговорност за тях е на ПП-ДБ. Христо Иванов пък се опита да се разграничи и казва, че бил забравил, че предложенията бяха негови с подписа му под тях. Крайно време е Възраждане" да управлява България, за да има нормализация в страната", каза още Костадинов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи