Понеделник,

Костадинов ядосан, разкри какво ще бъдат предсрочните избори

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
37804
Костадинов ядосан, разкри какво ще бъдат предсрочните избори
A
A
A

„На тези избори отиваме като на референдум за това искаме ли България да бъде управлявана така, както през последните 33 години, или да бъде свободна и независима държава. На тези избори отиваме като на референдум - за това дали искаме ли България да бъде свободна и независима или да бъде долнопробна колония на САЩ”, заяви пред Нова телевизия лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него служебното правителство, което встъпва в длъжност днес, не може да вземе решение да върне руския газ.

„За подобно нещо трябва да има една оперативна политическа самостоятелност, каквато служебният кабинет няма. Не че не е възможно да го направи. Но за съжаление, кабинетите, които са назначавани преди – показват, че нямат такава свобода на действие. За подобни действия служебният кабинет трябва да има своя собствена независима външна политика, каквато няма, защото и България като цяло не е независима държава. Ако искаме нормализиране на отношенията, както с Русия, така и възстановяване на газовите доставки – трябва да очакваме един нов състав на бъдещо правителство, който да провежда подобна политика след парламентарните избори”, подчерта партийният лидер.

„Единствената роля, която има служебният кабинет, е да проведе спокойно идващите предстоящи избори и да се справи с най-големия тумор, който българската демокрация има – купуването и продаването на гласове. Това  е нещо, което предишните служебните кабинети на Радев успяха да направят. Това са двете основни неща, които трябва да искаме от служебния кабинет и не можем да имаме никакви други очаквания. Това все пак е едно преходно правителство”, посочи той.

Костадин Костадинов коментира и въпроса дали служебният кабинет трябва да поднови отношенията си с „Газпром” и ако стане така – дали ще ги подкрепи. „Тук не става въпрос дали аз или някой друг ще ги подкрепи. Тук става въпрос за това, че идва зима, в която - ако нямаме сигурни доставки на газ – ни очаква много сериозна икономическа криза. От тази гледна точка – това е задача, която трябва да бъде решена – колкото по-рано, толкова по-добре. Ако те намерят в себе си достатъчно мъжество и воля да направят подобно нещо – няма нормален човек, който да не ги подкрепи”, каза лидерът на "Възраждане".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички