Костадинов поряза медии, обяви курс към нови избори

Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на "Възраждане", каза той

Костадинов поряза медии, обяви курс към нови избори | StandartNews.com

Лидерът на "Възраждане" и негови заместници дават пресконференция след изборите на 2 октомври.

Преди началото на събитието Костадин Костадинов обяви, че от партията не са изпратили покани до медии, които, по неговите думи, се финансират от чужди фондации и американското посолство, и помоли представителите на "Дневник", "Капитал", "Медиапул" и "Клуб Z", да напуснат.

В противен случай каза, че пресконференцията няма да започне. Костадин Костадинов помоли за съдействие служители на БТА за изгонването на журналистите, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си. След като това не се случи, той прекрати пресконференцията.

След това той говори пред журналисти от всички медии отвън.

"Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на "Възраждане". Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на "Възраждане" третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори", заяви той.

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така: "Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока."

Според него всяка медия, получаваща финансиране от чужда държава, трябва да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

От партията ще инициират преговорен екип в 48-о Народно събрание относно влизането на България в еврозоната. От "Възраждане" са категорично против това и настояват въпросът да се реши с референдум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай