Костадинов натиска за избори. Иска ли президентска република?

Ако бяхме част от общия политически хор, досега правителство отдавна щеше да има

Костадинов натиска за избори. Иска ли президентска република? | StandartNews.com

Все по-очевидно става, че в настоящото Народно събрание няма да може да се състави правителство, затова трябва да се отива към нови избори, заяви пред БНР лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Очевидно е, че няма да има правителство и е няма смисъл да се удължава агонията на това Народно събрание. Румен Радев каза, че изборите през зимата са лош вариант за България и затова е добре да са в края на март или началото на април. Тази задача е изпълнена. Какво чакаме още? Парламентът е на командно дишане и въпросът не е дали, а кога ще бъде разпуснат", обясни Костадинов.

"Когато е ясно, че не може да се постигне съгласие в този парламент, отиваме на нови избори. ... Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза", категоричен е той. 

"Ако бяхме част от общия политически хор, досега правителство отдавна щеше да има и то щеше да е стабилно. Но "Възраждане" не се интересува от лични постове и облаги, а от политики. Ние разговаряме с всички, но няма как да преодолеем различията, защото имаме фундаментални различия с другите партии. Ние смятаме, че на първо място трябва да стои българският национален интерес, а всички останали смятат, че на първо място трябва да е общностният интерес и България трябва да спазва интересите на съюзите, в които участва, а много често те не съвпадат с националните", коментира лидерът на "Възраждане". 

По думите на Костадинов няма как да се сформира правителство с третия мандат: "Ако има кабинет, той ще бъде зомби, защото няма как един политически труп, какъвто е 48-ият парламент, да роди жизнено правителство."

Костадин Костадинов подчерта, че формацията му категорично не подкрепя идеята за президентска република.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай