Костадинов каза какво ще направи с третия мандат

Лидерът на "Възраждане" с пост във Фейсбук

Костадинов каза какво ще направи с третия мандат | StandartNews.com

"Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството веднага ми се обадиха, за да поканят "Възраждане" на консултации утре във връзка с връчването на мандатите за съставяне на правителство", написа лидерът на партията Костадин Костадинов в своя профил във Facebook.

ВИЖ ОЩЕ: Петков тупа топката. Условия към президента

"На президента ще кажем само две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третия мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене. Решението за изход от политическата криза е само едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре", заяви още Костадинов.

ВИЖ ОЩЕ: И БСП обърна гръб на президента. Не отиде на консултации

Според него България няма никакво време за губене.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ при президента. Ще правят ли правителство?

"За незабавното излизане на нашата страна от политическата криза е нужно спешно провеждане на нови избори. Поради тази причина колкото по-бързо минат процедурите с връчването на мандатите и тяхното връщане обратно, толкова по-бързо ще бъдат насрочени изборите. Изборите трябва да бъдат най-късно през есента, за да може новото българско правителство да започне да решава проблемите, предизвикани от кабинета Кирил Петков", смята лидерът на "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай