Костадинов категоричен - Възраждане е първа политическа сила!

На когото и да даде Румен Радев третия мандат шансовете за правителство са минимални

Костадинов категоричен - Възраждане е първа политическа сила! | StandartNews.com

"Възраждане" има собствена социология и последното проучване е дало на партията 22,1%. Втора политическа сила е ГЕРБ с 15,4%, а на трето място е ДПС с 8,9%, съобщи в интервю за бТВ лидерът Костадин Костадинов.

Вчера агенция "Маркет линкс" публикува проучване на общественото мнение, според което ГЕРБ-СДС са първа политическа сила, а втори с минимална разлика са „Продължаваме промяната“ - съответно 22,2% и 21,5 на сто. На трето място са БСП с 11,6%. Четвърти се нареждат ДПС с малко над 9%. Следва „Демократична България“ с 8,3% подкрепа. „Възраждане“ получават 7,6%, а „Български възход“ на Стефан Янев - 4,3%. Останалите партии имат под 4%. Сред тях е и „Има такъв народ“ с 3,2%. Костадинов обаче категорично отхвърля тези социологически данни.

На когото и да даде Румен Радев третия мандат другата седмица шансовете за съставяне на правителство са минимални, смята още лидерът на „Възраждане". Според него трябва да отидем на нови избори, защото това е най-доброто решение за изхода от политическата криза.

Той отново заяви, че позицията на „Възраждане“ не се е променила. „В момента българският национален интерес изисква тези партии, които се провалиха в управлението и които превърнаха България в свободно пропадаща в международното пространство държава да си понесат последиците от своите престъпни действия и бездействия, отивайки на избори“, каза Костадинов.

На въпрос дали формацията на Стефан Янев би могла да стане партньор на „Възраждане“ в управлението той заяви, че това няма как да се случи. „Нямаме никакви сходства с партията му. Стефан Янев въведе зеления сертификат и политиката на брутални ограничения в българското общество по време на т.нар. пандемия. Нещо, което сега се опитват да направят неговите бивши колеги от настоящия кабинет“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай