Корнелия Нинова начело на анкетна комисия за пенсионните дружества

Корнелия Нинова начело на анкетна комисия за пенсионните дружества | StandartNews.com

Народното събрание създаде временна анкетна комисия, която да провери работата на пенсионноосигурителните дружества, управляваните от тях фондове и надзора над тях. БСП и Реформаторския блок я предложиха по-рано и днес получиха подкрепата на ГЕРБ.

Предложението за създаване на подобна комисия дойде от БСП и беше подкрепено в зала от 155 депутати от всички групи, двама бяха против, а 1 се въздържа. 

Корнелия Нинова от БСП Лява България бе избрана за председател, а неин заместник ще бъде Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Членове на комисията са Владислав Николов - ГЕРБ, Йордан Цонев - ДПС, Димитър Байрактаров - Патриотичен фронт, Чавдар Пейчев - БДЦ, Любомир Владимиров - "Атака", Мариана Тодорова - АБВ.

Създаването на новата структура е своеобразен вот на недоверие към председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова, казаха от левицата.

"Така предложената комисия е излишна", каза в началото на дискусията Менда Стоянова. И изтъкна, че е нужна комисия от осем души, за да идентифицира проблеми и да предложи законодателни промени. Бюджетната комисия от няколко седмици се занимава с темата за пенсионните фондове, увери тя.

ГЕРБ стои зад Менда Стоянова и няма да позволи тя да бъде сменена като председател на бюджетната комисия, каза от своя страна Цветан Цветанов и защити колежката си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай