Корнелия Маринова залага на прозрачното управление

Корнелия Маринова залага на прозрачното управление | StandartNews.com

ЛОВЕЧ

Име, партия: Корнелия Маринова, ПП ГЕРБ

Зодия, девиз: Скорпион. Не вярвам на зодии, защото е Скорпион, а те са скептични. „Нямам конкретен девиз, по който да се водя безусловно, защото във всяка ситуация и при всеки казус и проблем трябва да се реагира различно.Разчитам и на опита, който през годините съм натрупала.

Цели за управление в следващите 4 години: Развитие на туризма и привличане на инвестиции; стабилизиране на болницата и гарантиране на качествено здравеопазване; честност, откритост, прозрачност в делата на администрацията; привличане на инвеститори и нови работни места; чист, уютен, благоустроен град. Ще работим за изграждане на работеща и стабилна връзка с централната власт, ползата от която да се вижда от всеки жител на общината. Ще работим за това Ловеч да се нареди до успешно развиващите се градове като София, Бургас Пловдив, Стара Загора, Габрово, Русе и т.н., където хората вече категорично отчитат посоката на развитие като правилна. Ще работим за реализиране на проекти, които да носят принадена стойност на бизнеса, на ловчалии и на общината, а не с тях да може единствено да се забавлява градският фолклор. Но най-важната ни цел е да върнем надеждата на хората, че и в нашия град нещата могат да се случват.

С какво се гордеете във вашия град и от кое ви е срам: Има толкова неща, с които се гордея в Ловеч: богатата история и постиженията на ловешкия възрожденски дух; културното ни наследство, за което цяла България ни завижда; прекрасната природа, с която Бог ни е дарил; символите на града, известни и почитани от всеки българин; училищната ни система с нейните постижения и елитните училища от национално значение. Най-много обаче се гордея с духа и силата на моите съграждани, да оцеляват и да остават непреклонни пред проблемите в тези тежки за града ни години. И за съжаление го правят не с помощта, а въпреки управлението на града ни. Същевремено най-много се срамувам от липсата на подкрепа за инициативността от страна на местната власт. И за това няма да се спра, докато не направя Ловеч приветливо и желано място за живеене.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Ловеч: Първото нещ е одит на общината. Аз, екипът ми и най-вече ловчалии имаме право и трябва да знаем какво е актуалното състояние на администрацията и финансите; какви са проектите и проблемите, по които се работи; къде са дупките и течовете в общината; за да можем след това да поставим на чисто така желаното от всички ни ново началото за Ловеч.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай