Корнелия Нинова: Народът е поробен и държан в страх

Елена Йончева ще представи разследване и доказателства за сговор в Министерски съвет за корупция и заличаване не нейните следи, каза още лидерката на социалистите...

Корнелия Нинова: Народът е поробен и държан в страх | StandartNews.com

Държавата е превзета от малцина, народът е поробен и държан в страх от свои и това не може да продължава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия доклад „България и Европа днес. Визия за утрешния ден. Задачите на БСП" , проектът "Визия за България" по време на четвъртото заседание на 49-тия конгрес на БСП

„Скъпи българи, днес ще разговаряме и ще вземем решение за бъдещето, бъдещето на всеки един от нас, на България и на Европа. Вече 30 години живеем в преход, за който всички политически партии носим своята отговорност. Тези години икономически кръгове си купиха политици от всички цветове. Който и да е на власт, тази спойка от пари и политика продължава да управлява и да се възпроизвежда. Тя е скритата паралелна държава, но тя дърпа конците на истинската“, заяви Нинова.

По думите й това е довело да стряскащата констатация, че България е в клинична, демографска смърт. „С най-висока смъртност и с най-голям отрицателен прираст. В последните 10 години, в които управляват ГЕРБ към тези проблеми се добавиха нови. В България се установи авторитарна власт. Свободното предприемачество е убито, свободата на словото е потъпкано. Различното мнение се преследва“, изброи още лидерът на БСП.

Тя изтъкна: „Това не може да продължава. Моделът трябва да бъде сменен“. Лидерът на БСП посочи, че проблемът не е в държавното устройство, а в грубото погазване на Конституцията. „Според нея сме парламентарна република, но ГЕРБ ни превърнаха в премиерска“, каза още Нинова.

Елена Йончева ще представи разследване и доказателства за сговор в Министерски съвет за корупция и заличаване не нейните следи, каза още Нинова.

„Последният месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на БСТВ. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор на Агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП допълни, че ще предложи конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева. „Елена има нужда в тези дни от нашата подкрепа. Тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. Това не е декларация в защита на частния случай, а битка за държавността. Това е битка за правовата държава, срещу корупцията, защото след малко ще говоря пред вас какви политики предлагаме, за да променим България и стандарта на живот на нашите сънародници. Пари има, но управлението ги краде“, подчерта лидерът на БСП.

Корабът на управлението потъва и първи го напускат "Обединени патриоти", категорична бе лидерката на социалистите. „Те досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят като се разграничат. Г-н Каракачанов предлага данък лукс. Кой е забравил, че само преди месец приехме бюджета“, попита Нинова и изтъкна, че ВМРО са го подкрепили. Тя посочи, че Сидеров е казал, че не е във властта, а в същото време е гласувал против вота на недоверие на БСП.

„Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията, не може да даде стабилност на управлението и сигурност на държавата. Разбира се, той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в кризисни моменти“, заяви още Нинова. По думите й това не гарантира устойчивост в решенията и политиките, а е политика на парче и за интереси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай