Комисията по хазарта става агенция

Промените разширяват вида на хазартните игри, които може да организира спортният тотализатор

Комисията по хазарта става агенция | StandartNews.com

Държавната комисия по хазарта да се трансформира в държавна агенция на подчинение на Министерския съвет, предлага ГЕРБ с поправки в закона за хазарта, съобщи БНР. Промените разширяват вида на хазартните игри, които може да организира спортният тотализатор.

С друг законопроект лидерът на НФСБ Валери Симеонов предложи казина и игрални зали да има само в 5-звездните хотели в курортите по границите на страната.

Investor.bg припомни, че Симеонов предложи държавната такса върху хазартните игри, включително традиционна лотария, тото, лото и кено, да е 15% от стойността на направени залози за всяка игра.

За хазартните игри, при които участниците се изправят един срещу друг, а операторът единствено организира турнира, задължението към държавата е 20% от събраните такси и комисионни.

"За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри, при които участниците играят един срещу друг и организаторът на хазартни игри само организира провеждането им, за което събира такси и комисионни за участие, се дължи държавна такса в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни", пише в законопроекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай