Сряда,

Кого ГЕРБ обяви за персона нон грата?

От: СТАНДАРТ -
9118
Кого ГЕРБ обяви за персона нон грата?
A
A
A

ГЕРБ обяви Кирил Петков и Асен Василев за персона нон грата.

„И Асен Василев, и Кирил Петков за ГЕРБ са персона нон грата”, каза  в "Офанзива с Любо Огнянов" на NOVA NEWS Костадин Ангелов, депутат от бившата управляваща партия.

„Ще гласуваме против кабинета – ние сме последователни в тази позиция”, каза той и напомни, че ГЕРБ са внесли вота на недоверие. „В  тези месеци, в които те управляват, слушаме само лъжи”, добави Ангелов. Сред тези, които посочи, е отстъпката от 25 ст. на литър гориво при зареждане на бензиностанция. „Днес си заредих колата, няма такова нещо”, каза професорът.  Като си поискал отстъпката, не знаели за какво става въпрос.

На въпрос каква оценка дават на правителството на Кирил Петков той отговори, че я дават гражданите и посочи последните социологически проучвания. „Техният самолет лети надолу без да има пилот в самолета. Сменят си пилотите постоянно”, каза депутатът.

Ангелов потвърди, че ако мандатът бъде връчен на ГЕРБ, са обсъдили той да бъде върнат веднага и че най-доброто за момента е да се отиде на избори. Депутатът посочи още, че влизаме в сериозен свръхдефицит и в спирала от инфлация.

Той коментира като сгрешена и процедурата по изгонване на руските дипломати. "Това вече е факт. Този факт е поведението на една държава. Ние не можем да накараме България да застане на колене, защото някоя друга държава - в случая Руската федерация - казава: "Променете си решението". Това е нашето решение. То може да е грешно. България е суверенна държава и ние трябва да запазим лицето на България неопетнено".

Според него трябва да направим така, че България да излезе от "този скандал" с нормални отношение с Руската федерация. "Ние сме избрали нашата страна в тази война. Ние сме на страната на Украйна. Но в тази ситуация ние трябва да мислим за годините напред  пред нашата държава, за българите, които живеят там".

По проверките на здравното министерство и отчетените просрочени задължения в някои болници Ангелов, който е бивш министър на здравеопазването, коментира: „Всеки, който е извършил нарушение, трябва да носи отговорност за действията си, ако ги е извършил. Но начинът, по който това беше направено, мирише и има много голям политически привкус”. "Не е достойно да се калят най-добрите лекари на България", категоричен бе той по отношение на проф. Генчо Начев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички