Кога се разпада коалицията! Депутатка от ПП-ДБ издаде

Какво коментира Елисавета Белобрадова

Кога се разпада коалицията! Депутатка от ПП-ДБ издаде | StandartNews.com

Знакова депутатка от ПП-ДБ направи коментар за големите проблеми в отношенията с ГЕРБ-СДС.

Съдебната власт е независима и в този смисъл ние отправяме един апел към ВСС. Няма вмешателство в работата на ВСС. Нищо от тази декларация не прави вмешателство. Ние изразяваме мнение, че в момента този ВСС няма моралното право да избира нов главен прокурор. Трябва да се изчака конституционната реформа и да се нареди пъзела в съдебната сфера, за да се премине към кадрови назначения. 

Това каза в ефира на Нова нюз депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Елисавета Белобрадова, която коментира днешната декларация на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, с която се настоява за спиране на избора на нов главен прокурор. 

"За нас е важно да има конституционна реформа, която ще е с много голяма парламентарна подкрепа и ще покрие всички наши виждания и искания за съдебна реформа. Тези промени трябва да бъдат много добре консултирани, за да не се стига до днешната ситуация с ветото на президента.

"С ГЕРБ имаме дълбоки и може би непреодолими различия. Въпросът е, че имаме да свършим работа за България. Със сигурност нямаме радост и щастие в комуникацията си, но ние сме професионалисти и трябва да си свършим работата.

Относно назначенията в регулаторите ние от ПП-ДБ сме категорични, че местата там трябва да бъдат заети от експерти, които имат доверието на цялото общество. Няма да е лесно и на кметските избори, но отново ще повторя, че трябва да се концентрираме върху задачите, които трябва да свършим за България", завърши Белобрадова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай