Кобрата казва до дни ще раздава ли крошета на вота

Кубрат Пулев се срещна с Петър Москов

Кобрата казва до дни ще раздава ли крошета на вота | StandartNews.com

Най-добрият ни боксьор тежка категория Кубрат Пулев ще каже до вторник дали ще раздава крошета на изборите на 11 юли и в политиката. „До вторник ще дам отговор дали влизам в политиката”, каза Кобрата на брифинг след среща си с лидера на КОД д-р Петър Москов. Бившият здравен министър във втория кабинет на Борисов уговаря от седмица боксьора да влезе в политиката като лице на дясната коалиция на КОД и нейн гарант.

ВИЖ ОЩЕ: Бомба! Петър Москов вкарва Кобрата в политиката

"Аз съм човек, който винаги ще се допита до специалисти във всяка една сфера. Смятам, че това е правилно и че трябва специалисти да управляват и да решават, а не да има шуробаджанащина. Това е моят стил на работа – екипна работа, която истински да е полезна за обществото и хората. Истински, с нова енергия. Аз го виждам като нов вид политика", Каза Пулев. И подчерта, че никога не би предал българите.

ВИЖ ОЩЕ: Кубрат Пулев готов за политик, обичал България

Той посочи, че според него би могъл да е полезен в много области. „Аз съм човек, който няма да предаде 5 човека дори, а какво да говорим за 5 милиона. Не съм човек, който може да бъде манипулиран или да се продаде", катгоричен е боксьорът.

„Не съм човек, който може да бъде разиграван“, допълни той.

Лидерът на КОД д-р Петър Москов посочи, че разговорът, който е водил с Пулев, е бил много съдържателен. „Видях човек с абсолютна готовност и изграден. Човек с ясни публични позиции. Това, което казах на Кубрат след разговора ни е, че, неговото влизане в политиката трябва да носи неговите ценности: почтеността и честността му. Нашето предложение към г-н Пулев е той да бъде представляващият, лицето, гарантът, водачът на това обединение, защото той е човек, който е доказал, че може да гарантира с името, честността и действията си“, допълни той.

„Петър Москов ме покани на среща, за да обсъдим политическата ситуация. Вчера говорихме по телефона. Дали съм готов да вляза в политиката? – не смятам, че някои политици са по-готови от мен. За мен България е много по-важна от бокса”, каза по-рано тази сутрин в интервю за Нова Кубрат Пулев.

Според него политиката е игра на манипулации, на договорки, а спортът е нещо много истинско. „На този етап все още не съм решил дали да вляза в политическия живот. Това е сериозен въпрос за мен. За съжаление, повечето депутати са жадни за власт и пари. Аз съм преодолял тези неща”, поясни Пулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай