Кубрат Пулев готов за политик, обичал България

Стига шуробаджанащина, важно е да има професионалисти във всяка област, каза профибоксьорът

Кубрат Пулев готов за политик, обичал България | StandartNews.com

Бившият министър на здравеопазването Петър Москов ми се обади преди дни и ми направи предложение да вляза в политиката. Обмислям го. Това заяви боксьорът Кубрат Пулев пред Нова тв. От разговора стана ясно, че днес или утре му предстои среща, в която ще бъдат обсъдени подробностите на предложението и Пулев ще даде своя отговор.

"Не се нуждая от пари, не съм алчен, не съм такъв, който се грижи за себе си. Интересува ме България", каза Пулев.

"За мен е важно човек да има възможността да работи за България. Стига с тази шуробаджанащина. За мен е важно да има професионалисти във всяка сфера, а не да се делим на наши и важи", добави още профибоксьорът в тежка категория.

Петър Москов е лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД). Москов е разговарял с Пулев по телефона за състоянието на страната, а шампионът е показал и познаване на ценностите на десницата. 

"Петър Москов се свърза по телефона с шампиона по бокс Кубрат Пулев, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство. Двамата са провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани", се посочва в съобщение на партия КОД.

Според съобщението Петър Москов е останал впечатлен от задълбоченото познаване не само на политическата ситуация  в страната, което Пулев е показал в разговора, както и познаване на основните политически идеи и ценности на десницата и програмните тези на българските десни партии. 

Пулев е одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница. По инициатива на Петър Москов двамата ще се срещнат и  Москов ще  предложи на Кубрат Пулев да влезе активно в политическия живот на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай