Коалиция, сглобка или нещо друго? Румен Христов проговори

Защо ГЕРБ-СДС нямат нито един зам.-министър?

Коалиция, сглобка или нещо друго? Румен Христов проговори | StandartNews.com

Коалиция, сглобка или нещо друго? Какви са отношенията в италианското семейство на ГЕРБ и ПП-ДБ, които управляват държавата, проговори Румен ХРистов, лидер на СДС.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са партньори, а не коалиция и ултиматомите не са добър начин за водени на разговори, коментира в студиото на „Събуди се” по Нова тв Христов.

„Ние сме неовластената част от това партньорство. Нямаме директори на агенции, областни управители и много министри и зам.-министри.  СДС е управлявало България и я промени. ГЕРБ управлява 10 години  и стабилизираха страната. Ако смятате, че тези две партии, които са били начело на България, сега биха се молили за 5-10 зам.-министъра, няма да стане. Предложихме хора, които имат опит. Да имаме поне по 1 човек, да знаем какво се случва, след като подкрепяме изпълнителната власт”, обясни Христов.  По думите му ПП-ДБ не се допитват от ГЕРБ-СДС, когато правят назначения. И обяви, че двете партии не са се провеждали нови разговори.

„С 36 народни представители не може да имаш претенции за управление на цялата държава”, допълни още Христов.

„Връщането на Румен Радев със служебен кабинет не е добре за България. Трябва ни и влизане в Шенген. Преглътнали сме егото и стискаме зъби. Въпросът е да се намалят децибелите и напрежението. Готови сме да седнем на една маса да разговаряме”, поясни още лидерът на СДС.

И препоръча „Продължаваме Промяната" по-често да си говорят с „Демократична България", защото партията има по-голям опит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай