Коалиция ГЕРБ - ПП? Ключово разкритие на Дончев

Той каза при какво условие може да стане

Коалиция ГЕРБ - ПП? Ключово разкритие на Дончев | StandartNews.com

"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще се опитаме да направим правителство с партиите, с които сме си идеологически близки, каза той. С ПП коалиция засега не е възможна поради "абсолютната немощ", която са показали в управлението. Но това може да се промени, ако се изменят. "За да е възможно партньорство, е необходима еволюция в управленския потенциал при тях", посочи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

С ДБ можем да разговаряме, с тях нямаме значими различия, продължи той.

Не бихме работили с някого, с който съвместната ни работа не би довела до резултат или би довела до низ от скандали, обобщи зам.председателят на ГЕРБ.

"Трябва да убедим колкото е възможно по-голяма част от българските граждани, че си заслужава да дадат подкрепата си за нас. Дали ще бъдем отново на власт, или в опозиция, го решават избирателите.

Имахме правителство на отрицанието, събрало партии, които не се харесват, но са срещу някого. Има голям шанс да се получи същата безизходица, каквато се получи през лятото на миналата година.

Ние от ГЕРБ в коалиция "против" е сигурно, че няма да участваме. Ние умеем да възпитаваме емоциите си - всякакви изблици на политиците не са ни пречили да формираме стабилни управления", каза още Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай