КНСБ: Мярката 24 лв. на ден не работи

Средната пенсия е смешно ниска, независимо от увеличенията, каза Пламен Димитров

КНСБ: Мярката 24 лв. на ден не работи | StandartNews.com

Мярката 24 лв. на ден е най-неработещата. Тежката оценка даде президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

"Средният работещ не е масовият работещ, вторите не усещат подобрение в живота си", категоричен бе той. За него една от най-работещите мерки е 60 на 40, а 24 лева на ден - най-неработещата.

Сигурен съм, че ваксинацията ще минимизира разпространението на вируса, коментира президентът на КНСБ. Той вярва, че в икономически план ще имаме лек растеж, но възстановяването ще дойде не тази година, а през 2022. Тя ще бъде година на възстановяване, както за бизнеса, така и за работните места, каза Димитров.

"Най-силно е ударен секторът на туризма и ресторантьорството, също и леката промишленост. Животът е поскъпнал малко, но и потреблението се сви, 1271 лева трябва да нетния доход на семейство и това не се достига от много хора, въпреки че заплатите предимно нарастват", категоричен бе Димитров. Според него Димитров може да се очаква затягане на мерките, а не отхлабване.

"Със сигурност мерките трябва възможно най-малко да пречат на бизнеса", убеден е той.

"Средната пенсия е смешно ниска, независимо от увеличенията, които са факт", заключи синдикалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай