Кметът на Кубрат излиза като независим срещу съпартиец от ДПС

Кметът на Кубрат излиза като независим срещу съпартиец от ДПС | StandartNews.com

Разцепление изправя един срещу друг и ДПС кмет и доскорошния му заместник и в Исперих

Кметът на Кубрат Ремзи Халилов ще се бори за пети управленски мандат. Градоначалникът ветеран, който четири пъти бе избиран с гласовете на ДПС още на първи тур, отива на предизборна битка срещу съпартиеца си Гюнан Халил, определен от централата на движението за партиен фаворит на тези избори.

Халилов ще се яви на изборите като независим, стана ясно след като в последния момент в ОИК в Кубрат бе подадено искане за регистрация на инициативен комитет в негова подкрепа. Така ДПС градоначалникът с най-дълъг кметски стаж в страната открито оспорва решението на партийната централа за смяна на кадрите в местната власт в Кубрат.
Битка между ДПС лидери се очертава и в друг бастион на движението в Лудогорието- Исперих. Там централното ръководство на партията застана зад досегашния градоначалник Бейсим Басри, който в последните три години бе разследван и съден за опит за убийство на горски стражари по време на бракониерски лов в правителствения резерват „Воден Ири-Хисар". На изборите през октомври срещу него ще се изправи бившият му заместник Бейсим Руфат, който е фаворит на отлюспения от ДПС независим депутат Гюнай Хюсмен.

Вътрешнопартийното разцепление в редиците на ДПС в двете най-големи общини на Лудогорието, в които движението досега управляваше с пълно мнозинство, е новост за политическия живот в Разградско и прави резултатите от предстоящия вот трудно прогнозируеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай