Китайски туристи се снимат с Орешарски

Китайски туристи се снимат с Орешарски | StandartNews.com

Боровец. Китайски туристи нащракаха за спомен Пламен Орешарски по време на семинара на властта в Боровец през уикенда. Докато депутати препитваха министри в лобито на хотел "Рила", премиерът се появи заедно със секретаря на "Дондуков" 1 Мина Ставрева. Орешарски кротко седна да пие кафе и предизвика еуфория сред гостите, дошли да карат ски. Баща се запъти към премиера и го помоли за обща снимка на него и дъщеря му. След това още едно семейство последва този пример. Светкавиците привлякоха вниманието и на китайска група, отседнала в хотела. И гостите от Азия на свой ред извадиха своите апарати, за да щракнат Орешарски. Едва след това попитаха на рецепцията коя е тази знаменитост и разбраха, че са снимали премиера. Около 15 минути след като Орешарски седна в лобито пък, към него се присъедини и лидерът на БСП Сергей Станишев. Двамата прекараха около 30 минути заедно, след което всеки пое по задачите си. На тръгване от хотела млади момичета спряха лидера на ПЕС и поискаха няколко снимки с него.

 

На семинара на властта през уикенда в Боровец пръв пристигна финансовият министър Петър Чобанов. Заради работно посещение зад океана вътрешният министър Цветлин Йовчев не можа да уважи събитието. На сбирката не дойдоха още социалният министър Хасан Адемов и екоминистърката Искра Михайлова. По програма в събота вечерта беше планирано изпълнение, с което депутати и министри да разпуснат в ресторанта на хотела. Заради трагичния инцидент в Лясковец обаче купонът бе отменен. Вечерята дори е започнала с минута мълчание в памет на баретата Емил Шарков, научи "Стандарт". Въпреки отменената веселба, някои от депутатите не изневериха на традицията и се позабавляваха в бара на хотела, разказаха запознати.

 

Орязали Бобева заради втори мандат


Вместо анекдот премиерът Пламен Орешарски сподели пред журналисти случка от работно съвещание между него и вицепремиерите. Когато Даниела Бобева му представила презентация за нови мерки на кабинета, но разписани с подробности, премиерът взел червения химикал. Махнал абзац, после втори. Отменил цял слайд. Вицепремиерът Бобева го запитала "Но, г-н министър-председател, вие ще премахнете цялата презентация, както сте тръгнали." "Е, г-жо Бобева, нека да оставим нещо и за втория мандат", отвърнал с усмивка премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай