Кирил Желев поема митниците от понеделник

Кирил Желев поема митниците от понеделник | StandartNews.com

Назначението на Кирил Желев като шеф на Агенция "Митници" ще стане до дни, научи "Стандарт" от високопоставени правителствени източници.

Желев бе зам. финансов министър при Тройната коалиция с ресор данъчна и митническа политика. Досегашният митничар номер 1 Ваньо Танов бе освободен със заповед на финансовия министър Петър Чобанов точно преди седмица. Но Желев не бе назначен веднага. Вчера соцлидерът Сергей Станишев заяви в прав текст, че БСП е недоволна от бавната смяна на висши чиновници на национално и местно ниво. "Дори не смятам, че правителството е достатъчно убедително на този етап и като партия имаме критики", заяви Станишев.

"Вижте и досега в Агенция "Митници" какво става - вярно е, че господин Танов боледуваше, но тук опира до ефективност на работата на митниците - ниска събираемост", отсече социалист номер 1. Това важало за много други агенции и много други звена в изпълнителната власт. Според Станишев правителството трябва да ревизира политическите назначения на ГЕРБ, които не отговаряли на критериите. Соцлидерът отрече да се прави политическа чистка. В управлението според него има баланс и приемственост. Но част от промяната била кадрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай