Кирил Добрев пита Московски за БДЖ

Кирил Добрев пита Московски за БДЖ | StandartNews.com

Соцдепутатът Кирил Добрев ще поиска спешно изслушване в парламента на транспортния министър Ивайло Московски. Поводът е спирането на влакове, а според Добрев промените засягат три от четирите общини в Габровска област, откъдето той е депутат.

"Категорично съм против спирането на тези линии, защото, когато една такава дейност се финансира от държавния бюджет, тя освен транспортни има и социални функции", написа социалистът във Фейсбук. "Заедно с колегите ми решихме да искаме спешно свикване на Комисията по транспорт, на която да бъде изслушан министърът на транспорта и шефът на БДЖ за решаването на проблема", посочва Добрев. "В областта няма линия, по която дневно да пътуват по-малко от 300 пътници", отбелязва още той. Добрев посочва, че "закриването на линии трябва да е последна стъпка, след като направил всичко възможно да стимулираш ползването на този транспорта".

По същото време от "Позитано" 20 призоваха членовете и симпатизантите на БСП "да се включат в протестите за спасяване на БДЖ". Председателят на социалистите Михаил Миков настоя правителството да излезе с ясна позиция, както и спешно свикване на заседание на транспортната комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай