Четвъртък,

Кирил прави панаири в залата, Цонев сложи ред в парламента

От: СТАНДАРТ -
22068
Кирил прави панаири в залата, Цонев сложи ред в парламента
A
A
A

Ред в пленарната зала сложи зам.-председателят на НС Йордан Цонев, след като лидера на ПП Кирил Петков и верния му депутат Настимир Ананиев се опитаха да правят панаири по повод дебатите за промените в Изборния кодекс.

Радомир Чолаков от ГЕРБ излезе на трибуната в парламента, за да прочете заглавието на законопроекта за промени в Изборния кодекс. В този момент Кирил Петков поиска да направи коментар, но зам.-председателят на НС Йордан Цонев, който в този момент бе в ролята си на председател, не му даде думата.

"Има правилник, който трябва да се спазва", секна го Цонев.

"След четенето на точката на члена ще получите процедура, но след първия член и заглавието. Прочетохте ли заглавието. Заглавието е прочетено, обявявам разискване", каза Цонев.

През цялото това време Кирил Петков и Настимир Ананиев крещяха пред трибуната. Ананиев получи наказние и няма право да участва в дебатите.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се ядоса и излезе да защити колегата си, докато Петков продължи да крещи и срещу него.

"Г-жо Атанасова, процедура или изказване искате? Заповядайте за изказване", подкани я Цонев, но панаирите в парламента не престанаха.

"Приемането на предложението на председателстващия е с изричното условие Изборния кодекс да бъде точка 2. НС се произнесе с две гласувания и тя бе фиксирана като втора. След това предложение не можете да правите ново, защото предложението вече е прието. Недопустимо е предложението ви. Проверете си стенограмата и ако имате възражения има ред, по който да го направите. Нека преминем към процедури и изказвания. Има 50 човека записани за изказване по заглавието от вашата парламентарна група", обясни той.  

Според ПП Цонев е нарушил правилата по начина на водене. Няколко депутати на Промяната се опитаха истерично да защитят председателя си, но Йордан Цонев ги посече и и ги упъти все пак да си видят стенограмата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички