Кирил Петков реши за имунитета! Кого нападна лошо

Коментира и назначаването на Борислав Сарафов

Кирил Петков реши за имунитета! Кого нападна лошо | StandartNews.com

Лидерът на ПП Кирил Петков взе важно решение днес.

Той обяви, че сам си дава доброворно имунитета и показа снимка на искането за това. Бившият премиер обясни, че това е, защото не иска да изглежда зависим от решенията на Борислав Сарафов.

Днес Сарафов, който верменно ще изпълнява функцията на главен прокурор заяви, че ще преразгледа исканията от предшественика си Иван Гешев за сваляне на имунитата на депутати.

"Замяната на Гешев със Сарафов е имитация. Това не е съдебна реформа", това заявява Кирил Петков. Ето какво се казва още в неговата публикация в социалната мрежа:

"Заявката на г-н Сарафов за ревизия на внесените искания за снемане на депутатския имунитет не е начинът, по който трябва да се води обективно и прозрачно обследване на фактите по всяко от исканията. Ако оттегли исканията, Сарафов ще възпрепятства публичността, осигурена от временната комисия по имунитетите, и дела отново могат да се озоват “на трупчета”.

Днес реших да дам имунитета си, защото не искам да разчитам на нелегитимното назначение на г-н Сарафов да решава дали да оттегли искането за моя имунитет или не.", написа Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай