Кирил Петков обяви изборна победа! Какво се случи

Как била завършила битката срещу новата коалиция

Кирил Петков обяви изборна победа! Какво се случи | StandartNews.com

Въпреки дъжда, протестът в столицата набира сила.

Стотици протестиращи блокираха движението пред Народното събрание. Демонстрацията е организирана от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", след като по-рано с гласовете ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП хартиената бюлетина се върна.

Началото на демонстрацията беше в 18:30 ч. 

"Цяла нощ, на всяка цена! "Хартиената коалиция" реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в Изборния кодекс. Ще ги осветлим и ще покажем непримиримата си воля за честни и свободни избори!", заявяват от двете формации,

Към 19:25 ч. депутатите гласуваха 15-минутна почивка, за да може народните представители да излязат и да се срещнат с избирателите си. 

След като Никола Минчев благодари на дошлите, събралото се множество започна да скандира: "Заедно!".

При протестиращите излязоха депутати от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Кирил Петков благодари, че въпреки дъжда, протестиращите са пред Народното събрание: „Всички депутати на задкулисието се страхуват най-много от Вас. Трябва да покажем, че има имунна система в България, която е задружна и работи. Има малки победи – не можаха да изключат съвсем камерите, камерите ще записват как се броят бюлетините накрая“.

"Опитаха се да вкарат едни „броячки", които не разбрахме откъде и как се появиха – не можаха да си ги гласуват. Това е още една малка победа", каза още Петков. Съпредседателят обяви, че се връщат в парламента, за да се борят с т.нар. "хартиена коалиция".

Асен Василев даде заявка, че групите на ПП и ДБ ще направят всичко възможно, за да спрат кражбата на вота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай