Кирил Петков иска 20 000, за да обърне системата

Каузата, а не властта, е на всяка цена, заяви в интервю за бТВ премиерът в оставка

Кирил Петков иска 20 000, за да обърне системата | StandartNews.com

Каузата, а не властта, е на всяка цена, заяви в интервю за бТВ премиерът в оставка Кирил Петков.

Той постави оценка "петица" на работата на правителството си и подчерта, че то е управлявало в условията на безпрецедентна криза.

Петков каза, че "Продължаваме Промяната" (ПП) са се борили много за събиране на необходимите гласове за подкрепа на ново правителство с мандата на ПП. Той обаче подчерта, че той и колегите му от партията не биха допуснали в следващото управление да участват ГЕРБ, ИТН, ДПС, заради хората, които стоят зад тях - Бойко Борисов, Слави Трифонов и Делян Пеевски.

Не сме готови да седнем с тях на една маса, каза премиерът в оставка, защото не вярваме, че те ще проведат нужните реформи. "Няма как Борисов да ни е партньор за промяна в съдебната система и в антикорупционната политика", заяви Петков. Според него целият български народ ще разбере, че няма как с тези партии България да се промени за по-добро.

Това, че не успяхме да съберем 121 депутати, е доказателство, че не търгуваме с принципите си. Ще ни трябват сигурно 20 хиляди съмишленици, за да обърнем системата, отбеляза министър-председателят в оставка.

Очаквайте още подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай