Сряда,

Кирил Добрев: Няма значение кой ще яхне коня в БСП

От: Иван Ангелов -
A
A
A

„Хората искат от нас да сменим това порочно управление, а не кой ще яхне коня. Какво значение има кой ще го яхне, като конят е стар и болен. На места е куц, а някъде даже няма кон, а само един кандидат-ездач. Всичките ни усилия трябва да бъдат насочени в това да стегнем партията, да я подготвим програмно, организационно и кадрово, защото там издишаме. Това е и основната цел в тази вътрешнопартийна кампания и ми е много мъчно от това, което се случва.“ Това заяви в интервю за бТВ заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Добрев е сред номинираните кандидати за председател на левицата.

Председател на БСП трябва да стане този, който знае как да мобилизира партията и как да убеди обществото, че след Бойко Борисов ще стане по-хубаво, каза социалистът.

Изборът ще е на 26 април, а преди дни стана ясно, че засега номинираните кандидати са 21. Убедително води Корнелия Нинова с 31 номинации, следва я Кирил Добрев с 13.

Появи се обаче напрежение по места заради неяснотите около избора и противоречивите указания. Прави се и внушение, че е по-добре една организация да има по една номинация, за да не дразни ръководството.

„Искаме да модернизираме и демократизираме партията. За мен повечето кандидатури дават по-широк спектър на кампанията, както и повече идеи. Този тип избор дава възможност на нови хора да се запишат в партията. Като участник в тази кампания по номинирането ще направя всичко възможност да бъдем насочени към политиките, а не към технологията“, каза Добрев.

„Учудвам се как два месеца престой на „Позитано“ може да заличи 5 години Сорбона. Апаратната зараза е по-силна даже от коронавируса“, допълни той.

Той заяви, че стои зад реформирането на партията и превеждането й от такава, каквато е в момента, в нова и модерна европейска партия. Стои зад това да се проведе демократичен избор, а кампанията да е насочена навън и БСП да покаже как може да се справим с ГЕРБ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички