Христо Иванов за новия "Магнитски": Удар по ядрената мафия

Лидерът на "Да, България" поиска оставката на Гешев

Христо Иванов за новия "Магнитски": Удар по ядрената мафия | StandartNews.com

Новите санкции „Магнитски” са присъда за работата на прокуратурата и службите у нас. Трябва за пореден път да призовем главния прокурор Иван Гешев да си подаде оставката. Това коментира пред “Дневник” съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

САЩ обявиха днес нови санкции срещу петима български граждани: бившия финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, бившия енергиен министър от БСП Румен Овчаров, бившите членове на управата на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов и Иван Генов и лидера на движение “Русофили” Николай Малинов.

Христо Иванов е категоричен, че Владислав Горанов е представител на модела “Борисов”. И че САЩ сега ни напомнят, че изобщо не са били разследвани твърденията на хазартния бос Васил Божков за подкупи, докато за всички е ясно, че тези пари са отивали към Бойко Борисов. А законодателното обслужване на тези подкупи е невъзможно без Борисов, който пък е осигурявал на Гешев политическо прикритие, казва Иванов

 “Горанов е част от логистиката. САЩ бият самара, да се сеща магарето”, заяви още Христо Иванов.

Лидерът на “Да, България” е категоричен, че санкциите са удар по ядрената мафия и русофилските организации. Това е и своеобразен отговор на президента Румен Радев, който влиза в ролята на изразител на русофилските позиции и на руското ядрено лоби в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай