Христо Иванов разкри най-голямата опасност за кабинета "Габровски"

Ние трябва да разбираме, че ако не решим дълбоките основания за тази криза – тя ще се върне

Христо Иванов разкри най-голямата опасност за кабинета "Габровски" | StandartNews.com

Липсата на позиция на ГЕРБ по съдебната реформа е най-големият проблем на евентуално управление, предложено от коалицията ГЕРБ-СДС, смята съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Позицията на представляваната от мен коалиция, след много дискусии, нашето решение потвърждава дългосрочната ни позиция, че ние не можем да подкрепим това правителство и така предложената като формат и като политическа платформа идея за управление на страната", подчерта от парламентарната трибуна Иванов. 

"Този дебат частично се плъзга по повърхността. От една се твърди, и това е самата истина, че на страната ѝ трябва редовно избрано правителство. И че това е приличен и приемлив вариант и, ако не гласуваме за него – край. Така звучат аргументите на ГЕРБ", посочи той. 

"Но ми се струва, че днешният ден изисква въпрос какво да се прави и от там трябва да изхождаме в оценката си дали да подкрепим този кабинет или не. България има нужда от дълбока промяна, защото без това не можем да решим политическата криза. Тя не се дължи на междуличностни отношение или казани думи. Ние трябва да разбираме, че ако не решим дълбоките основания за тази криза – тя ще се върне. Политическата нестабилност ще се върне, в някакъв смисъл, дори ако изберем кабинет, който не може да отговори на всички въпроси, тази криза ще се задълбочи. Тази необходимост от смела реформа е отправна точка как да решим безизходицата, в която се намираме", подчерта Иванов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай