Христо Иванов проговори след срещата с ДПС

Относно съдебната реформа

Христо Иванов проговори след срещата с ДПС | StandartNews.com

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов с първи думи след срещата с ръководството на ПГ на ДПС в търсене на подкрепа за конституционно мнозинство.

Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това НС, коментира той.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ проговори за конституцията и кабинета. Ходовете на ДПС

„Трябва да има съдебна реформа, защото хората, когато говорим за какво са излизали, са излизали за съдебна реформа. С кого да правим съдебна реформа ми кажете, при положение че има много ясна аритметика на гласовете. Ние сме казвали винаги, винаги, че ще правим съдебна реформа. Не с кого, а каква! Ако тя е правилната, няма никакво значение с чии гласове“, каза Христо Иванов и учотни:

„Не говорим за възмездие и за вкарване на хора по списък затвора. Говорим за това да имаме независимо правосъдие. Независимо правосъдие не е, нито когато се трупат дела на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват, нито за момента, в който потрябват и започнат да се вадят по същите политически съображения. Искаме и винаги сме искали единствено това - независима прокуратура и независим съд“.

Според източници на "Хоризонт" са възможни промени в състава на кабинета за втория мандат. Обсъждат се нови имена за министри на правосъдието и енергетиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай