Христо Иванов посочи компромисите. Може да има кабинет

Може да е трудно, но това не значи безгръбначно, заяви той

Христо Иванов посочи компромисите. Може да има кабинет | StandartNews.com

Макар и трудно, този парламент може да сформира правителство. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в речта си при старта на 48-ото НС.

Той дори изрази надежда, че отвъд трудностите България ще има възможност за истински скок в развитието си и призова за обединение зад тази цел.

"Може би ще се наложи да стане с компромис, но това не значи управление на компромиса. Може да е трудно, но това не значи безгръбначно. България има нужда от правителство, което не просто удължава живота на парламента, а решава проблеми", заяви Иванов.

Той очерта отново приоритетите, от които обединението не би отстъпило при разговори за управление - ясно отношение към агресията на Русия в Украйна, премахване на корупцията и съдебна реформа.

Вярваме, че, отвъд трудностите, има големи възможности за България, защото всяка трудност съдържа в себе си импулса за развитие и скок, каза Иванов.

Иванов каза, че "Демократична България" ще подкрепи целия комплекс от мерки, които изпълнителната власт трябва да вземе за модернизацията на армията и отбранителните способности. "Никой не може да си позволява да го противопоставя на социалната политика. Няма такъв избор, трябва да имаме и двете", каза съпредседателят на обединението, репликирайки Корнелия Нинова от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай