Христо Иванов с горещ коментар по вота на недоверие

Виждаме един абсолютен разгул на безотговорността и популизма, оплаква се Иванов

Христо Иванов с горещ коментар по вота на недоверие | StandartNews.com

“Обмисляме всякакви мерки, но в крайна сметка е въпрос на решение по съвест на всеки народен представител дали ще хвърлим окончателно страната в политическа криза и в сериозен риск от четвърти избори в рамките на 13 месеца, които очевидно няма как да доведат до нищо по-добро от това, което имаме”, заяви депутатът от "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му на фона на войната в Украйна и кризите в страната “това е безотговорно”.

Той коментира и актуализацията на бюджета. Според него е възможно тя да не бъде приета. “Всичко е възможно в момента. Виждаме един абсолютен разгул на безотговорността и популизма. Интересите на страната и на хората, които се нуждаят от подпомагане от държавата, интересите на бизнеса - всичко това е хвърлено през прозореца”, каза Иванов.

По отношение на въпроса за Република Северна Македония, Иванов отговори: „Цялата тази постановка е напълно измислена. Има ясен конституционен текст, който казва, че външната политика на България се води от Министерски съвет, а Министерски съвет се ръководи от премиера, нали разбираме това нещо?”.

Иванов смята, че ако е имало двойна политика, това означава, че министър Генчовска трябва да си подаде оставката, защото е имала различна политика от тази на премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай