Христо Иванов заговори за голямо обединение

Имаме поколенчески дълг, каза той

Христо Иванов заговори за голямо обединение | StandartNews.com

Дойде време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията, които да изкарат хората да гласуват. Да дадат смисъл на демократичния процес. Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов пред Нова телевизия само ден след като партньорите му от ДСБ официално дадоха зелена светлина за общ съюз с "Продължаваме промяната".

Той отново настоя за "демократично реформаторско управление, за да затворим тежките разделителни линии".

Според него голямо обединение ще даде смисъл на демократичния процес. "Това важи и за отношенията ни с "Продължаваме промяната", ние ще държим много на нашата идеологическа физиономия. Имаме поколенчески дълг", обясни съпредседателят на "Демократична България".

"Искаме демократично реформаторско управление, което може да реши онези големи национални задачи, в името на които се търси обединение на обществото, за да затворим тежките разделителни линии, които се отвориха в последните години. Тук са и Шенген, и еврозоната, както и Конституционната реформа. Така че в името на тези цели трябва да намерим най-правилната формула и в преговори с ПП ще я търсим", посочи Иванов.

В името и на конституционна реформа ще се търси обединение, коалиционната формула ще се реши през преговорите с "Продължаваме Промяната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай