Христо Иванов даде срока за приключване на съдебната реформа

Работата ще отнеме време, признава десният лидер

Христо Иванов даде срока за приключване на съдебната реформа | StandartNews.com

В рамките на 8 месеца може да приключи законодателната част от работата по съдебната реформа, каза днес пред журналисти във Варна Христо Иванов от „Продължаваме промяната-Демократична България“. Той посочи, че в парламента има мнозинство, което може да промени конституцията. По думите му след това ще бъдат нужни промени и в Закона за съдебната власт, като после се пристъпи и към реформи на Наказателно-процесуалния кодекс.

Работата ще отнеме време, но ако всичко се движи в нормалния политически график, би трябвало в рамките на 6 до 8 месеца да приключим, обясни Иванов. И допълни, че в същия срок може да има и нов главен прокурор, още повече че процедурата ще се развие пред реформиран Висш съдебен съвет.

Иванов каза още, че местните избори са инжектирали допълнително адреналин във всички политически играчи, но когато приключат, нещата ще се успокоят. Много хора са изкушени да клатят лодката, но бих призовал да не се увличаме, защото тя лесно може да се обърне и после всички ще бъдем на дъното, каза Иванов и подчерта, че от тази гледна точка правителството е безалтернативно и ще бъде стабилно.

За протестите на миньори и енергетици той коментира, че проблемът е, че от много години не е имало управление, което да търси диалог с тях. Притесненията на хората са разбираеми, посочи Иванов. Според него има пазарни възможности и финансови средства, с помощта на които проблемите да бъдат решени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай