Хората на Петков и Василев искат избори, но поставят условия

"Продължаваме промяната" са направили максималното и невъзможното, при ясни приоритети

Хората на Петков и Василев искат избори, но поставят условия | StandartNews.com

Изцяло нов парламент и нови избори искат от "Продължаваме промяната". Бихме подкрепили "Демократична България" в третия мандат, но ключовото е да няма промяна в нашите приоритети. Ще подкрепим всякакви усилия да се състави кабинет, обяви пред БНТ Венко Сабрутев, депутат от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

"Няма как да се говори за премахване на модела Борисов с Борисов. Ние слагаме ясна червена линия и тя е - никакви преговори с Борисов, Пеевски и Трифонов", категоричен бе Сабрутев.

Според него "Продължаваме промяната" са направили максималното и невъзможното, на базата на ясни приоритети.

"Кои ще са експертите, които ще влязат в експертен кабинет. Ние не успяхме да купим народни представители, защото не ставаше въпрос за търговия, а за приоритети, затова разписахме програмата, за да няма спекулации", добави Венко Сабрутев.

По думите му в Народното събрание вече има нова коалиция в лицето на ДПС, ГЕРБ, "Възраждане" и "Има такъв народ", които бламират работата на парламента.

"Новият закон за КПКОНПИ ще работи с тях. "Продължаваме промяната" няма да подмени вота. Закон за пълна газова диверсификация, незавършването на газовата връзка с Гърция беше защита на руския интерес в България", каза още Венко Сабрутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай