Събота,

Хора на Радев: "ПП" е заченат с лъжа!

От: Редактор -
Хора на Радев: "ПП" е заченат с лъжа!
A
A
A

Според Кристиан Вигенин, проф. Гайдарски и Ирена Анастасова е неприемливо Инициативният комитет на Радев да се включва почти неприкрито в кампанията на Кирил Петков и неговата партия.

Също така тримата социалисти се обявяват против внушението, което Петков направи по-рано, че решението на КС ограничава правата на българите, живеещи в чужбина.

„Казусът тук не засяга стотиците хиляди български граждани, защото те не са извършили престъпление. Кирил Петков, независимо при какви обстоятелства, е подписал декларация с невярно съдържание, благодарение на което стана министър.

Благодарение на участието си в правителството си създаде популярност, която експлоатира в настоящата кампания. Това е политически проект, заченат с лъжа, но с претенции за почтеност. Този факт беше констатиран недвусмислено днес от Конституционния съд“, пишат в своята позиция социалистите.

Те подчертават, че не очакват от ИК да оправдава Петков, а самият той трябвало да се извини на Радев, че го е подвел и днес неговите действия се отразявали негативно върху предизборната му кампания.  

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички