Хиновски с разкритие за азерския газ и уволненията в "Булгаргаз"

Имаше странна упоритост да не внасяме цялото количество евтин газ, каза експертът на ИТН

Хиновски с разкритие за азерския газ и уволненията в "Булгаргаз" | StandartNews.com

Разкритие за азерския газ и уволненията в „Булгаргаз” направи енергийният експерт на „Има такъв народ” Иван Хиновски.

„Смяната на борда на директорите на „Булгаргаз” е един акт, който би трябвало да премахне всички пречки по внос на по-евтиния азерски газ“, каза експертът от „Има такъв народ“ Иван Хиновски в ефира на бТВ.

„Имаше странна упоритост да не внасяме цялото количество евтин газ“, смята той.

В петък, в 17,30 ч., съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на "Булгаргаз". Въпреки късния час и края на работния ден, документите са внесени за регистрация в Търговския регистър, съобщиха от дружеството.

По думите на Хиновски вторият важен ефект от рокадата е да се спре реекспортът на българските количества евтин азерски газ. „Третото и много важно – предстоят преговори с „Газпром“ за нов период на договаряне на внос на руски газ“, обясни още Хиновски.

„Важно е да има нови доверени лица в тези преговори, с нов мениджърски опит. Аз не бих се доверил на Павлов, защото видяхме, че тази упоритост да не се внася евтин азерски газ, може да се пренесе и върху договора с „Газпром“, смята Хиновски за вече бившето ръководство на дружеството. Експертът подчерта, че е важно да се отиде с нови послания на преговорите с азерите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай