Вторник,

Хасан Адемов остър към властта: Надхвърлиха модела ГЕРБ

От: СТАНДАРТ -
526
Хасан Адемов остър към властта: Надхвърлиха модела ГЕРБ
A
A
A

Сегашните управляващи се доближават до предишните, като дори надхвърлят модела на ГЕРБ. Това заяви зам.-председателят на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов (ДПС) пред БНТ.

Той обясни, че когато се предлага 4.8% ръст на БВП е сериозно предизвикателство пред българската икономика. България трябва във вътрешен план да си свърши работата, за да може да влезе през 2024 г. в Еврозоната. При тези макропоказатели трудно може да говорим за влизане в клуба на богатите, посочи Адемов.

Той настоя нивата на социална защита в България да бъдат много по-високи, но това не може да се види в предложения бюджет от четворната коалиция. Хасан Адемов смята, че няма нужда от какъвто и да е анализ на пенсионната система, а има нужда от взимане на решения.

Социалният експерт на ДПС обясни какво в решенията на властта е довело до намаляване на пенсиите: „Стигнахме дотук, защото по предложение на управляващото мнозинство Ковид добавката е 60 лева, а не 120 лева. Ние смятахме, че няма нужда от какъвто и да е анализ на пенсионната система, а има нужда от взимане на решения".

Според него управляващите предприели мерки, които обаче още не се стигнали до работодателите и институциите. Не трябва да се говори за мерки, а дали те могат да бъдат ефективни - бързината на тяхното предложение е изключително важно, категоричен бе Хасан Адемов. Той е на мнение, че е най-малкият проблем е да бъде сменен шефът на КЕВР Иван Иванов, но управляващите се опитват да наложат своята воля над регулаторния орган.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички