Хасан Адемов остър към властта: Надхвърлиха модела ГЕРБ

Мерките не стигат до хората и бизнеса, каза зам.-председателят на социалната комисия

Хасан Адемов остър към властта: Надхвърлиха модела ГЕРБ | StandartNews.com

Сегашните управляващи се доближават до предишните, като дори надхвърлят модела на ГЕРБ. Това заяви зам.-председателят на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов (ДПС) пред БНТ.

Той обясни, че когато се предлага 4.8% ръст на БВП е сериозно предизвикателство пред българската икономика. България трябва във вътрешен план да си свърши работата, за да може да влезе през 2024 г. в Еврозоната. При тези макропоказатели трудно може да говорим за влизане в клуба на богатите, посочи Адемов.

Той настоя нивата на социална защита в България да бъдат много по-високи, но това не може да се види в предложения бюджет от четворната коалиция. Хасан Адемов смята, че няма нужда от какъвто и да е анализ на пенсионната система, а има нужда от взимане на решения.

Социалният експерт на ДПС обясни какво в решенията на властта е довело до намаляване на пенсиите: „Стигнахме дотук, защото по предложение на управляващото мнозинство Ковид добавката е 60 лева, а не 120 лева. Ние смятахме, че няма нужда от какъвто и да е анализ на пенсионната система, а има нужда от взимане на решения".

Според него управляващите предприели мерки, които обаче още не се стигнали до работодателите и институциите. Не трябва да се говори за мерки, а дали те могат да бъдат ефективни - бързината на тяхното предложение е изключително важно, категоричен бе Хасан Адемов. Той е на мнение, че е най-малкият проблем е да бъде сменен шефът на КЕВР Иван Иванов, но управляващите се опитват да наложат своята воля над регулаторния орган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай