Хамид за черните списъци: Асен Василев се разправя с партньорите

Много като него вече плакаха, коментира Хамид заплахите към ДПС

Хамид за черните списъци: Асен Василев се разправя с партньорите | StandartNews.com

Пълзящ фашизъм. Така зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид коментира пред журналисти в парламента проектозакона на вицепремиера Асен Василев. Според проекта, изработен във финансовото министерство, властта ще брани финансовата и икономическа система с извънреден орган, който ще прави наказателни списъци без съд и присъда и ще замразява пари и имущества по донос.

Законопроектът може би е намерен  някъде в архивите на Лаврентий Берия – нереализиран закон на Берия в компилация с трудовете на Химлер и Гьобелс, каза Хамид.

Управляващите целят да подчинят своите коалиционни партньори, които от няколко дена мрънкат в една или друга посока. Говорят, за програма за управление, говорят за цели, говорят за подкрепа на хората, заяви още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

С такива закони е управлявал Мобуто Сесеко. Там ще видите и малко външна прилика, коментира юристът. И заяви: Малко повечко ни станаха африканските диктатори, които съветват това управляващо мнозинство.

Пълзящ фашизъм. Надявам се, да не са писали закона с нашия приятел-демократ Христо Иванов, ще се получи доста смешно наистина, каза още Хамид Хамид.

Попитан дали черните списъци не са част от заплахата „Аз вас ще ви оправя” на Кирил Петков към ДПС, Хамид Хамид заяви: „Този закон, доколкото разбрах, е писан от Асен Василев. Той цели, да оправи своите коалиционни партньори. Даже негови приближени, казват, че това е специално за Слави Трифонов и Корнелия Нинова. Не знам, ще видим дали е така. А нас - ние имаме привилегията, нас да ни оправя премиерът. От 30 години все някой оправя ДПС и виждате как все ни е оправил. Ако позволите да цитирам друг класик: „Много като него вече плакаха!“”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай