Хамид: Правят си политически ПР на гърба на ДПС

Обмисляме участието на ДПС в президентските избори, каза депутатът

Хамид: Правят си политически ПР на гърба на ДПС | StandartNews.com

Идеята е някой пак да си прави политически ПР на гърба на г-н Доган и ДПС. Това коментира в интервю за Нова тв депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод комисията „Росенец“. И заяви: „По Южното Черноморие има стотици, а може би хиляди постройки, при които документацията не е завършена или не е пълна. Това го чухме от областния управител на Бургас, който е назначил проверка. Тук идеята не е да се провери документацията. Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Ахмед Доган и на ДПС”.

„Защо за действията или бездействията на определени държавни органи, някой ползвател или търговско дружество трябва да носи отговорност? Има държавни органи и законодателства, които установяват дали едно строителство е законно, или не. Информацията, че само трафопоста е законен, е подвеждаща. Почти всички сгради там имат първоначални разрешения на строеж. Някои актове се обжалват. За тях има съдебни дела. Цялата информация беше скрита. Беше изведен само трафопоста. Знаем преди време колко далеч стигнаха някои хора, които първо подаряваха едни кученца, после събаряха барбекю", каза още Хамид Хамид.

„В документите за собственост, които вече са в Комисията, пише кои са собствениците. Би трябвало да бъдат поканени те, ако има какво да бъдат питани. Аз бих попитал – защо не поканят градинаря Мехмед да го питат за законността на храстите? Той е там 12 месеца в годината“, заяви Хамид. И каза: „Не знам почетния председател на ДПС да има някаква връзка със собствениците.”.

Всичко това се върши, за да се качи някой в политиката на гърба на г-н Доган, категоричен бе депутатът от ДПС.

Може би тези момчета от Комисията скоро ще ги видим като президенти или премиери, предположи Хамид.

„ДАНС ни казаха, че прокуратурата е забранила да бъде изнасяна информация за „Магнитски“. В случая говорим за предварителна проверка и не би трябвало да има проблем тази информация да бъде предоставена. Именно с това сме се заели да разясним. Трябва да спрат спекулациите по темата и с името на г-н Пеевски“, категоричен бе още Хамид Хамид. В Министерство на правосъдието нямат данни, уличаващи г-н Пеевски, заяви той. И припомни категоричните заявления за това от страна на правосъдния министър проф. Янаки Стоилов.

От едно интервю на един лобист преди време видяхме как стават тези неща. Ако не се лъжа, казваше се Маршъл. От думите му се разбра как срещу определено заплащане може да се достигне до определен орган и да се повлияе на неговото решение, припомни още Хамид Хамид.

Ние искаме да установим дали това е станало по този начин или в българската държава, в българските институции има някакви факти и обстоятелства, защото, ако няма, значи някой е подвел съответните чиновници на ОФАК, каза още депутатът и припомни официалното изявление на американските власти, че санкциите по закона „Магнитски” имат значение на територията на САЩ и нямат никакво влияние на територията на България.

Какво стана обаче след този акт? Нашето правителство взе едно абсолютно незаконно решение. Оказва се, че то е незаконно и за Европейската комисия и за всички европейски институции и това се установи след едно доста рязко запитване от ЕК до правителството чрез външния ни министър – че тези действия са в противоречие с нормите на ЕС, с правото на ЕС и няма да бъдат предприемани такива едностранни действия, коментира българския списък „Магнитски” Хамид Хамид. И отсече: „Докато не видим факти, за нас това са твърдения и лобизъм!”.

Народният председател от ДПС коментира и информациите за нов политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. „Едно е да получиш подкрепата на народа, а друго е да бъдеш назначен от някого и да грееш. Всички знаем коя група и кръг стоят зад тях. Всички знаем с кого са свързани и двамата – това не е тайна“, каза Хамид Хамид. И съобщи: „Обмисляме участието на ДПС в президентските избори.“.

Хамид намекна, че победата на Румен Радев изобщо не е сигурна. Депутатът от ДПС припомни резултатите от президентските избори през 2001, когато Петър Стоянов, при одобрение от 70%, загуби изборите от Георги Първанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай