Хамид Хамид: Още едно правителство на кирчовщината? Мерси

Според ДПС не Просто Киро, а "кирчовщината" трябва да се замени в българската политика

Хамид Хамид: Още едно правителство на кирчовщината? Мерси | StandartNews.com

Движението за права и свободи (ДПС) е за незабавни предсрочни избори, които да сложат край на проблемите, предизвикани от управляващите в оставка, и да стабилизират страната, съобщи в интервю за БНТ заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид.

ВИЖ ОЩЕ: Хамид Хамид стана зам.-председател на Либералния интернационал

Българският депутат бе избран по-рано днес за вицепрезидент на Либералния интернационал. Организацията провежда юбилеен конгрес в София, за да отбележи 75-годишнината от създаването си. Като виден член на организацията, ДПС е домакин на събитието в София.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с награда от световните либерали

Според Хамид Хамид не Просто Киро, а "кирчовщината" трябва да се замени в българската политика. Затова и предсрочните избори са "регламентираното средство" за решаване на проблемите в управлението на държавата.

Депутатът от ДПС обяви, че партията няма намерение да подкрепя ново правителство на "Продължаваме промяната" (ПП) в сегашния парламент.

Направихме достатъчно предложения за приетата актуализация на бюджета. Асен Василев беше "хвърлен в кошчето" от собствената си партия и депутати с неговия бюджет. Прие се бюджет предложен от опозицията, каза Хамид Хамид в коментар на последните усилия на управляващите да се задържат на власт.

"Може да приемете, че управляващите са разбрали, че предложенията на опозицията са доста по-сериозни от техните и са ги подкрепили", обясни процедурата Хамид.

Що се отнася до кандидатурата на Асен Василев за премиер Хамид Хамид заяви, че няма нищо общо против персоната на досегашния вицепремиер и финансов министър. Но той не е нещо ново за българската политика.

"Това е другото лице на една и съща монета. Кирчовщината остава. Това, което правиха цели 6 месеца не бе нищо друго, освен че докараха държавата до това тежко състояние", каза Хамид за властта и добави, че Василев и Кирил Петков са демонстрирали арогантност, самохвалство, нищоправене. "Живеят в различен свят и не знаят проблемите на хората", подчерта Хамид Хамид.

За желанието на "Продължаваме промяната" да станат членове на европейската либерална партийна организация АЛДЕ, Хамид Хамид каза, че ги подкрепят и са готови да ги приемат щом прегръщат либералната идея. "АЛДЕ и Либералният интернационал са отворени организации и всеки е добре дошъл, щом подкрепя идеите и целите им, стана ясно от думите на новия вицепрезидент на интернационала.

Либералният интернационал е организацията, която ще измъкне света в момента. Затова Хамид Хамид смята, че ДПС е и винаги ще бъде приемлив партньор в управлението за всяка една формация в България. "ДПС е приемлив партньор в цяла Европа, в АЛДЕ и Либералния интернационал. А избирането на Илхан Кючюк за съпредседател на АЛДЕ е доказателство за успеха на ДПС", подчерта народният представител от Движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай