Хамид Хамид: Ахмед Доган не е поканен в комисията "Росенец"

Няма взето решение, каза депутатът от ДПС

Хамид Хамид: Ахмед Доган не е поканен в комисията "Росенец" | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е поканен в комисията "Росенец". Това съобщи депутатът от ДПС Хамид Хамид в интервю за БНР.

"Да напомня на председателя на тази комисия, че четирима човека няма как да вземат такова решение. Той след това го е признал, че решението е взето при липса на кворум, т.е. няма такова решение. Евентуално може да бъде направен нов опит, но какво трябва да каже г-н Доган на тази комисия, че не се сещам. Там са всички документи от всички държавни институции. Тази база си има собственици, които могат да бъдат изслушани", коментира народният представител.

ДПС няма взето нарочно становище по въпроса дали изборите през ноември да бъдат на една дата, или поотделно - парламентарни и президентски, каза още Хамид.

"ДПС чрез своите колективни органи ще вземе решение дали да издигне кандидат за президент", съобщи депутатът и уточни, че такова решение ще бъде взето в близките седмици.

Хамид Хамид подчерта, че ДПС ще подкрепи приемането на допълнителни средства за пенсионерите в бюджета: "Ние сме предложили и по-големи размери. Предвиденият ресурс позволява пенсионерите да получат по 120 лева на месец до изчерпването на ресурса".    

"Не ни смущава появяването на нови политически проекти, това е напълно естествен процес. Те ще се появяват не само един или два занапред, така че добре са дошли на политическия терен", коментира Хамид Хамид евентуалната нова партия на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Депутатът от ДПС бе категоричен, че честото провеждане на избори няма как да не доведе до умора в избирателите.

"Трябва да се обясни откъде идва желанието на избирателите за нови партии, промяна и нов прочит на политиката, както и да се обясни провалът на тези нови партии в парламента", каза Хамид.  

Според него има сатанизиране на ДПС, което не е нещо ново, но подчерта, че това ги прави по-силни: "Поведението ни няма нужда от корекция, ние сме отворени, заявихме, че ще водим разговори с всички, но никой не ни е потърсил. Всъщност, бяхме потърсени за един разговор при първия мандат на "Има такъв народ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай